Соціальна криза - важке випробування, як для батьків, так і для дітей. Цей період життя розуміється психологами як важливий етап будь-якої людини в становленні його психіки. Боятися цього не потрібно, треба допомогти дитині даючи препарат https://silenta.com.ua/ якій сприяє легкій адаптації дітей до емоційних, фізичних та розумових навантажень, батьки можуть не переживати - їхній малюк розвивається без психічних патологій.

Перші «симптоми» трирічного кризи починаються в півтора року. Однак їх максимальний пік варіює від двох до чотирьох років. Вчасно звернувши на це увагу, і правильно діючи, можна посприяти більш легкому і швидкому переживання цього хвилюючого часу.


Отже, Волосожара цих ознак складається з:

1. Негативізм. Можна переплутати з непослухом, коли діти роблять тільки те, що їм подобається. Дитина може спеціально піти наперекір дорослому, це абсолютно нормальне явище. Негативізм - поведінка, коли малюк не бажає що-небудь робити лише з тієї причини, що це пропонувалося дорослим.

2. Упертість. Якщо дитина надмірно упертий, він прагне до того, щоб з його думкою рахувалися, і, абсолютно не важливо, чи хоче він все ще ту дорогу іграшку, що батько відмовився купити десять хвилин тому, чи ні.

3. Непоступливість. Даний ознака відрізняється від негативізму тим, що є загальним протестом проти звичного життя.

4. Норовливість - це бажання дитини бути самостійним, бути схожим на дорослого, робити все самому.

5. Знецінення - змінюється ставлення до всього, що раніше подобалося. Улюблена іграшка може виявитися покинутій в кутку, батьки стають злими і нерозуміючими, виникає образа і нерозуміння.

6. Ревнощі. Криза може виявлятися через ревнощі до молодших, вимога уваги до себе.

7. Деспотичність. Дитина диктує оточуючим як потрібно себе вести. У його розумінні він єдиний в сім'ї, кого слід слухати.


Дуже важливо не реагувати жорстко на зміни в поведінці дитини. У деяких дітей криза не помічається, а у кого-то проходить досить проблематично. Головне завдання батьків - це допомога і підтримка свого малюка, адже для нього велике значення відіграє визнання батьків в його самоврядування та незалежності. Слід частіше радитися з ним і цікавитися думкою. Також важливо не втрачати владу над собою і як і раніше любити своє дитя, не звертаючи уваги на його необдумані вчинки.