Участь у програмі «Відкритий світ» по темі «Телемедицина».
У рамках участі у цій програмі та навчання в галузі «Телемедицини» мені була надана можливість краще ознайомитись з системою охорони здоров’я Сполучених Штатів Америки. 
Також я відвідала декілька медичних установ штату Огайо: дитяча лікарня міста Акрон, багатопрофільна лікарня району Сума, Інститут серця та судин міста Клівленд, лікарня  Rainbow для новонароджених та дітей.
Була організована зустріч в інституті Біоіновацій, який займається як інтегрованим навчанням лікарів, так і розробкою новітніх методів лікування, протезування, діагностики тощо. Необхідно відмітити, що ця установа заінтересована у міжнародних відносинах. Було запропоновано нашому університету співпрацювати у розробках ідей та комерціалізації отриманої медичної продукції.
Це короткострокове навчання дозволило отримати інформацію про систему медичних електронів записів, за допомогою яких здійснюється моніторинг та лікування пацієнтів в усіх лікарнях США.
Впродовж цієї програми було продемонстровано багато можливостей саме Телемедицини. В цієї країні вона використовується для консультування пацієнтів та їх родичів, лікарів, дистанційного навчання медичного персоналу, діагностики та навіть лікування, яке включає не тільки призначення медичних препаратів але й можливість проведення хірургічних втручань. Такі новітні технології здійснюється за допомогою системи роботів da Vinci, розроблених в США.
         Участь у програмі «Відкритий світ» дозволила мені отримати великий досвід у галузі Телемедицини та допоможе ефективніше впровадити такий метод в роботу нашої установи. 

Старший лаборант кафедри  педіатрії ФІПО                          О.П. Коваль