4-6 вересня  2013р. у м. Києві відбувся 2-й Національний Український стоматологічний конгрес з міжнародною участю «Стоматологія в Україні – інновації та перспективи розвитку». На урочистому відкритті Конгресу зі словами вітання виступив президентАСУ, Головний стоматолог МОЗ України, директор Інституту стоматології НМАПО ім. П.Л. Шупика, професор Павленко О.В.

Уже вдруге стоматологи проводять конгрес в України, який координується Міністерством охорони здоров’я України за активної участі Асоціації стоматологів України. У роботі конгресу прийняли участь провідні фахівці з України, Італії, Австрії, Данії, Германії, Литви. На симпозіумі «БІОТЕХНОЛОГІЇ В СТОМАТОЛОГІЇ», модераторами якого були професор Петрушанко Т.О. (м.Полтава) та професор Удод О.А. (м.Донецьк), розглядались наукові та практичні аспекти хірургічної та терапевтичної стоматології.

 В доповіді професора Удода О.А., доцента Мороз Г.Б. «Полімеризація фотокомпозитів: стан проблеми та сучасні погляди» були представлені нові технології, які використовуються для опромінення матеріалів світлового твердіння.

Про інноваційні технології та їх запровадження в практичну стоматологію, проблеми діагностики, профілактики та лікування стоматологічних захворювань йшлось далі на конгресі. Були розглянуті питання міждисциплінарного підходу в лікуванні генералізованих захворювань тканин пародонта; складових успішного протоколу ендодонтичного, імплантологічного та ортодонтичного лікування.

Офіційним партнером конгресу була виставкова компанія «МЕДВІН», яка представила свою продукцію на виставці.

 

Завідувач кафедри пропедевтичної стоматології,  професор Удод О.А.,

доцент кафедри пропедевтичної стоматології Мороз Г.Б.